Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019 kåres den 30. oktober i Food Innovation House i Vejle den 30. oktober. (Foto: Colourbox)

Lokale producenter hyldes

Den 30. oktober kåres Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019.

Flere tusinde forbrugere har stemt om, hvem der skal være af Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019.

Det har resulteret i, at tre finalister i hver kategori, nu skal konkurrere om hovedpriserne til prisuddelingen, der finder sted i Food Innovation House i Vejle den 30. oktober.

Vinderne blandt de nominerede afgøres af en yderst kompetent dommerkomité, bestående af førende eksperter indenfor gastronomi, forbrugertrends og bæredygtighed:

Det er i år detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch, udviklingsdirektør og medlem af ungeklimarådet Iben Krog Rasmussen og tidligere kokkelandsholdstræner og næstformand i verdenssammenslutningen af kokke Per Mandrup, som sammen skal udpege vinderne.


Nominerede til Danmarks Bedste Gårdbutik 2019

  • Byens Gårdbutik – Svendborg
  • Økoladen Højmark – Ringkøbing
  • Sybergkvæg - Kjerteminde


Nominerede til Danmarks Bedste Lokalproducent 2019

  • Ømosebær – Kjellerup
  • Daniels Gartneri – Odder
  • Læsø Slagteren - Læsø


Spændende arrangement


Foruden de kulinariske kvaliteter vil dommerne lægge vægt på forbrugerens mulighed, oplevelse og værdi ved køb af lokale varer, ligesom forretningens lokale opbakning og engagement spiller en rolle, når vinderne udpeges.

Dommernes egen vurdering suppleres desuden af kommentarer fra de mange forbrugere, der har stemt på deres favorit henover sommeren.

Det er internetportalen goforlocal.dk der står bag priserne i samarbejde med blandt andre Food Innovation House i Vejle, der også lægger rammer til årets prisuddeling.

Arrangementet byder, foruden kåringen, på interessante indslag indenfor bæredygtighed og forbrugeradfærd, en chance for at smage lokale lækkerier og en mulighed for at møde spændende lokale producenter.