Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Det var et stolt og glad Henning Jørgensen, Økologihaven ApS, nr. to fra venstre, der modtog Dansk Gartneris Innovationspris på 25.000 kroner i forbindelse med brancheorganisationens generalforsamling den 28. februar 2019. Her sammen med medarbejderne Søren Bang, Flemming Kristiansen og Jacob Jensen. (Foto: Annemarie Bisgaard)

Innovationspris til Henning Jørgensen fra Økologihaven

Driftsleder Henning Jørgensen, Økologihaven ApS, har modtaget Dansk Gartneris Innovationspris 2019.

I forbindelse med Dansk Gartneris generalforsamling den 28. februar 2019 på Hotel Nyborg Strand kunne brancheorganisationens formand Jørgen Andersen afsløre, at Dansk Gartneris Innovationspris 2019 går til driftsleder Henning Jørgensen fra Økologihaven ApS.

Økologihaven ApS er en del af gartnerikoncernen Rosborg i Bellinge med en specialiseret produktion af økologiske krydderurter, der på 10 år har udviklet sig til at generere en årlig omsætning på 62 mio. kr.

- Henning Jørgensen tænkte fra starten i 2007 i økologi og bæredygtighed i Rosborg Krydderurter. Det er dog ikke nemt at omstille en intensiv krydderurteproduktion til at følge de økologiske spilleregler, og han fik brug for alle sine innovative evner, sagde Jørgen Andersen om motivationen for pristildelingen.

- Det er med baggrund i hans evne til at udtænke og videreformidle innovative ideer samt at gennemføre praktisk og målrettet produktudvikling og skabe en rationel drift i produktionen gennem implementering af ny teknologi, at Henning Jørgensen er blevet tildelt Dansk Gartneris Innovationspris 2019, tilføjede Jørgen Andersen.


Lød let, men var svært

Til august kan Økologihaven ApS fejre 10-års jubilæum. Men allerede nogle år forinden gik Henning Jørgensen og tumlede med tankerne om at etablere en økologisk produktion af krydderurter.

- Dengang tilbage i 2007 producerede vi allerede konventionelle men sprøjtefri Gloria Mundi® krydderurter i selskabet Rosborg Krydderurter. Så tanken lå lige for.

- Når vi kunne det, måtte vi også kunne producere økologiske krydderurter og dermed lægge et ekstra lag på vores produkter, husker Henning Jørgensen om tankerne bag det projekt, der skulle komme til at præge hans karriere som gartner markant.

- Jeg syntes oprigtig talt ikke, at det lød til at være så svært det med økologi. Vi har jo en kort kulturtid, så det måtte være nemt at håndtere med den rigtige organiske gødning. Det var det bare ikke, faktisk netop af samme grund. De processer, der tager et halvt års tid i jorden, sker ikke bare lige på seks-syv uger i potterne, fortæller han.


Kombinerer natur og teknologi


Succesen betyder, at der gennem de seneste tre år er bygget nye, topmoderne og højt automatiserede væksthusanlæg til Økologihavens produktion, der i dag foregår på 36.000 m2 ud af Gartneriet Rosborgs 115.000 m2.

- Vi producerer økologiske krydderurter på naturens præmisser. Men vi gør det med den mest moderne og avancerede teknologi, der findes. Vi kigger på, hvad naturen gør, og lader os inspirere af det. Og så tager vi teknologien ind til at hjælpe processerne på vej, pointerer Henning Jørgensen, der sammen med direktør Johnny Albertsen er blandt hovedaktionærerne i den medarbejderejede gartnerikoncern.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for og stolt over, at Dansk Gartneri vil tildele mig en pris. Men det er lige så meget en cadeau til virksomheden. Til en visionær bestyrelse og ledelse og til omstillingsparate medarbejdere, der også tror på projektet, lyder det fra årets modtager af Dansk Gartneris Innovationspris.

Læs meget mere om Henning Jørgensen og Økologihaven i næste nummer af Gartner Tidende, er udkommer den 21. marts 2019.