Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foreningen Fra Grums til Gourmet fik 100.000 kroner som vinder af Sallings Fødevarepris 2018. Produktet er østershatte dyrket på kaffegrums. (Foto: Fra foreningens facebookside)

Østershatte dyrket på kaffegrums

115 forskellige danske fødevarer deltog i konkurrencen om at vinde Sallings Fødevarepris 2018. 17 var med i finalen.

Det aarhusianske firma Fra Grums til Gourmet blev den 4. oktober hædret med Sallings Fødevarepris 2018, der har til formål at fremme produkter og leverandører, som producerer eksklusive danske produkter af høj kvalitet.

Fra Grums til Gourmet vandt med deres østershatte, som er dyrket på økologisk, genanvendt kaffegrums hentet hos lokale caféer og restauranter.

Fra Grums til Gourmet er en forening, hvor medlemmerne på frivillig basis dyrker østershatte i to 40 fods containere på Aarhus Havn. I løbet af seks uger omdannes 1.500 kilo kaffegrums til 200 kilo svampe.

Imellem de to containere er bygget et drivhus, der anvendes til kurser, workshops, cafe og butik. På taget af containerne kan der dyrkes spiselige urter. Foreningens overskud går til at udvikle nye grønne løsninger.


Sække fyldt med kaffegrums indsamlet lokalt anvender foreningen Fra Grums til Gourmet til dyrkning af østershatte i to containere på havnen i Aarhus. Foto: Fra foreningens facebookside.


Mange gode produkter

Fra starten af konkurrencen til Sallings Fødevarepris var der 115 danske fødevarer – det højeste antal i prisens femårige historie.

Vinderen blev udvalgt blandt 17 finalister, heri blandt også andre produkter med relation til frugt- og grøntbranchen:

  • Andersen Winery: Ben A Mousserende dessertsolbærvin.
  • Liquid Juice Company: Økologisk rabarber/vanilje lemonade.
  • SamsøAperitif: Samsø Balsamiske Dråber med solbær.
  • Snoremark: Æblegløgg, alkoholfri gløgg.

Se video fra prisoverrækkelsen, hvor Karin Salling overrækker prisen, på vinderens facebook-side.


Fakta


Det er femte gang, at Sallings Fødevarepris uddeles.

Vinderen af fødevareprisen blev i år fundet af et kyndigt dommerpanel:

  • Lasse Koch, chefkok på Det Glade Vanvid.
  • Søren Jacobsen, indehaver af Gastromé.
  • René Mammen, indehaver af Substans.
  • Ole Troelsø, gastronomiredaktør på Børsen.
  • Paul Cunningham, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro.
  • Christian Steen Hansen, Slagtermester Salling Super.
  • Kenneth Riis, Afdelingschef Salling Super.