Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Trine Krebs, Frugtformidlingen, vil i et nyt, spændende projekt forsøge at komme i øjenhøjde med de forbrugere, der spiser for få grønsager. Hun søger derfor frugt- og grønsagsavlere, som vil vise deres gartneri frem og levere råvarer til en gratis, lokal middag for grønsagshadere. (Foto: Annemarie Bisgaard)

Gratis middage for grønsagshadere

Trine Krebs vil i samarbejde med en række frugt- og grønsagsavlere i hele landet arrangere gratis middage for grønsagshadere. Meld dig som vært.

Frugtformidlingen skal næste år være primus motor i et nyt projekt, hvor 10 lokale middage for grønsagshadere skal stables på benene i samarbejde med alle de frugt-, bær- svampe- og grønsagsavlere, som har lyst til at være med.

- Der er flere mål med middagene, dels at inspirere forbrugerne og nedbryde deres barriere for at spise grønsager, dels at gøre avlerne mere synlige i lokalsamfundet og i de lokale medier, siger projektleder Trine Krebs.

Frugtformidlingen har rejst land og rige rundt i 15 år og lavet mad med mange grønsager sammen med danskerne.

- Alligevel er der stadig rigtig mange, som synes, det er svært og ikke har kompetencerne til at lave spændende og varierede måltider med masser af grønt, siger den passionerede grønsagsformidler, der håber mange avlere har lyst til at være med.


Middagene for grønsagshadere skal både give forbrugerne lyst til selv at spise mere grønt og også fortælle avlerne, hvad danske forbrugere tænker om sæsonens grønsager. Foto: Annemarie Bisgaard.


Samtale i øjenhøjde

- De forbrugere, der har svært ved det, skal vi blive ved med at inspirere – især lige nu, hvor der er så meget fokus på grønsagsspisning i forhold til sundhed og miljø. Mange taber pusten, fordi de føler sig udskældt samtidig med, at de ikke ved, hvor de skal starte.

- Vi synes, det er tid til at tage fat om knoldsellerien og alle de andre grønsager og møde de oversete og lidt trætte. Vi vil i dialog og skabe glæde og samtale i øjenhøjde uden løftede pegefingre – både helt konkret med lokale borgere, men så sandelig også i pressen, lyder det fra Trine Krebs.

En middag for grønsagshadere er en gratis middag, som gæsterne kan vinde ved lodtrækning via branchens fælles medier og avlernes egne medier, hvad enten det er hjemmesider eller sociale medier.


I forbindelse med de gratis middage for grønsagshadere rundt omkring i landet, vil middagsdeltagerne også få mulighed for at få en rundvisning i et lokalt gartneri. Arkivfoto.



Rundvisning i gartneri

De forbrugere, der vinder lodtrækningen, sørger Frugtformidlingen for at invitere til en middag med avlerens råvarer i et lokalt forsamlingshus.

- Inden middagen inviteres gæsterne til rundvisning på det lokale gartneri, som gerne vil markedsføres i denne nye event. Efterfølgende får gæsterne middagen serveret, de kan også vælge at gå med i køkkenet og være med til at lave en masse dejlig mad fyldt med sæsonens grønsager.

- Vi opfordrer avlerne til at hjælpe med serveringen, fordi man derved kommer naturligt rundt blandt folk og kan samtale, lytte og spørge. Det er en ideel situation for god dialog og godt værtskab, siger Trine Krebs.


Fakta

  • Alle avlere, som gerne vil være med til en middag for grønsagshadere i deres lokalsamfund, kan kontakte Trine Krebs, trine@frugtformidlingen.dk, mobil: 26 71 32 54.
  • Produktionsafgiftsfonden for frugt- og gartneriprodukter støtter projektet.

PROJEKTET ER STØTTET AF