Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
På Muld, Magi og Mad præsenterer Ida K. Jensen fra Frugtformidlingen gæsterne for nogle af grønsagsfestivalens udstillede produkter. Særligt var der mange spørgsmål til de farvede blomkål og til spiselige blomster. (Foto: Foto: Katrine Terkelsen Roelsgaard.)

Grønt guld fra dansk muld til københavnerne

En væsentlig del af Københavns årlige madfestival er frugt og grønt, hvor danske grønsagsavlere viser, hvad de kan med smag, farver og tekstur.

Copenhagen Cooking & Food Festival er en årligt tilbagevendende madfestival, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland.

I år var festivalen udvidet med en egentlig festivalplads i og foran Øksnehallen på Vesterbro, hvor der var åbent for publikum i weekenden 19.-21. august.

Pladsen dannede rammen om kokkekonkurrencer, workshops, foodtrucks og stande med spændende fødevarer fra hele landet.


Kok og madskribent Pernille Skjødt tryllede lørdag eftermiddag med kål. Foto: Katrine Terkelsen Roelsgaard.


Frugt og grønt er de smukkeste varer

Frugt, grønt, bær, svampe og urter var stærkt repræsenteret i området med navnet Muld, Magi og Mad. Et stort cirkustelt på pladsen foran Øksnehallen var fyldt med sæsonens friskeste råvarer, og her summede det af liv og glade mennesker.

- Det er vigtigt, at gartnerierhvervet er repræsenteret på en ny stor madfestival i Danmark. Vi har jo de smukkeste, mest velsmagende og mest interessante produkter, som vi kan byde på i Danmark, fortæller Nicoline Lund, Frugtformidlingen, der er initiativtager til Muld, Magi og Mad.

- Samtidig har vi stor respekt for, at august er en travl tid for alle i erhvervet, og at tre dage på Vesterbro kan være svært for avlerne at passe ind i kalenderen.


Haveelsker og tomatentusiast Camilla Plum, t.h., dyrker et hav af forskellige tomater og præsenterede nogle af dem for københavnerne på Muld, Magi og Mad. Foto: Katrine Terkelsen Roelsgaard.


Masser af råvarer og viden

Området foran Øksnehallen havde Frugtformidlingen bygget op med råvarer fra de avlere, der havde lyst til at bidrage. Til at krydre det hele med var der små seancer med avlere, kokke, madskribenter og andre grønsagsfans, der delte ud af viden, smagsprøver og oplæg.

- På den måde rummer Muld, Magi og Mad en meget stor bredde, og de avlere, der deltager, kan nøjes med at sætte et par timer af til at være i teltet, siger Nicoline Lund og nævner en hel række eksperter, der til daglig har fingrene i mulden:

  • Legro Gartneri delte ud af sin viden om urter og spiselige blomster.
  • Tvedemose Champignon var forbi og fortalte om svampeproduktion.
  • Søren Wiuff, Lammefjorden, serverede sine fermenterede asparges, minimajs og variationer af kål.
  • Kogekone og foredragsholder Camilla Plum lavede tomatsmagninger,
  • Bæravler Lisbeth Toft, Rokkedyssegaard, fortalte om bærproduktion.
  • Laurits Balle, Danske Frugtavlere.
  • Anders Lindgård, KysØko.
  • En lang række kokke, madskribenter og madformidlere delte ud af deres kærlighed til frugt og grønt.


Projektleder Nicoline Lund lavede svampesmagning med modige børn, som turde smage på alle teltets svampe. Foto: Katrine Terkelsen Roelsgaard.


Sponsorer

Følgende producenter sponsorerede deres fineste varer til udstillingen i teltet på Muld, Magi og Mad:

  • Månsson
  • Yding Grønt
  • Tvedemose Champignon
  • Hvidløg og Vin
  • Katrine og Alfreds Tomater
  • Økologihaven
  • Legro.

Produktionsafgiftsfonden for frugt- og gartneriprodukter støttede økonomisk – uden den støtte kunne det ikke lade sig gøre.



PROJEKTET ER STØTTET AF