Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Vinderne af prisen ’økologisk højdespringere’: Niels O. Rasmussen, AB Catering, i midten, og Jimmi Nielsen, BC Catering, t.h., sammen med direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer.

Hæder til grossister og køkkener for økologi

Grossister og storkøkkener, der fremmer økologien, blev hædret på Landbrug & Fødevarers øko-dag.

På Landbrug & Fødevarers øko-dag den 18. juni blev vinderne af årets økologiske højdespringere offentliggjort og hædret.

Økologiske højdespringere er en ny konkurrence, der kårer de grossister, som har været bedst til at øge deres kunders økologiindkøb, og som bidrager til at opnå økologiske spisemærker i storkøkkenerne.

De økologiske højdespringere er:

  • Jimmi Nielsen, BC Catering.
  • Niels O. Rasmussen, AB Catering.


Grossisterne er bindeleddet mellem producenter og køkkener


Højdespringerene er forgangsmænd for økologien, og de er med til at sætte fokus lokale råvarer og sæson.

- Grossisternes opgave er at gøre de økologiske varer tilgængelige for storkøkkenerne. Samtidig er grossisterne i kontakt med landets mange producenter af økologiske varer.

Det er grossisterne, der kan præsentere nye økologiske varer overfor køkkenerne og på den måde skabe efterspørgsel bagud i kæden, siger Marie Haahr Jensen, markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer.


Roser til køkkenildsjæle

På Landbrug & Fødevarers øko-dag var der også andre vindere, nemlig fem storkøkkener – et fra hver af de fem regioner. De modtog alle årets økologiske køkkenroser.

- Økologi er højt på den politiske agenda, og de danske offentlige storkøkkener er i fuld gang med den økologiske omlægningsopgave, som kræver fuld fokus og motivation, siger Marie Haahr Jensen, markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer.

- Årets økologiske køkkenroser tildeles køkkener, der hver dag knokler for at lave smagfulde måltider med økologi i fokus, og hvor der samtidig lige bliver givet det ekstra, der gør måltidet helt specielt.


Fem storkøkkener vandt i konkurrencen om årets økologiske køkkenrose.


Vinderne af årets økologiske køkkenroser

  • Region Syd: Børnehuset ved Åen i Kolding.
  • Region Nord: Thomas Bjerregaard Nielsen og hans kantine i Aalborg kommune.
  • Region Midt: Stjernekøkkenet Herning.
  • Region Sjælland: Produktionskøkken Skovvang.
  • Region Hovedstaden: Marianne Lange og hendes team, Madam blå på Plejecenter Sølund.


Sponsorer


De økologiske køkkenroser er stiftet af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Kost & Ernæringsforbundet, hvor fagfolk har kunnet indstille deres favoritter op til øko-dagen.

De to konkurrencer er støttet af en række sponsorvirksomheder: Dansk Cater, Catering Engros, DLG, Danæg, Thise Mejeri, Naturmælk og Danish Crown.