Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
For andet år i træk blev Alexandra og Bolero kåret som årets Grand Cru kartoffel henholdsvis gulerod fra Lammefjorden. Alexandra blev leveret af Anders Biltoft Kristensen, t.h., Slotsgaarden, og Bolero af Jens Møller Olsen, Almegård. (Foto: Claus Starup)

Grand Cru-gengangere på Lammefjorden

Tre dommere og cirka 200 gæster var ikke i tvivl: Kartoffelsorten Alexandra og gulerodssorten Bolero blev kåret som årets Grand Cru-vindere på Lammefjorden.

For andet år i træk blev kartoffelsorten Alexandra og gulerodssorten Bolero kåret som årets Grand Cru kartoffel henholdsvis gulerod fra Lammefjorden.


Hattrick


Alexandra var blevet dyrket af Anders Biltoft Kristensen, Slotsgaarden, som hermed kunne fejre hattrick, idet han også leverede årets Grand Cru-kartoffel i 2018 og 2017, sidstnævnte dog med sorten Exquisa.

Jens Møller Olsen, Almegård, havde dyrket Bolero, som også vandt i 2018 men med Brogaard som producent.

Kåringen skete mandag den 14. oktober i Audebo Pumpestation, hvor cirka 200 personer samt et dommerpanel bestående af Claus Henriksen, Dragsholm Slot, Søren Wiuff, Brogård i Gislinge og Maria Meldgaard, Mamma’s Balkon i Rørvig, ikke var i tvivl om, hvilke sorter der faldt i bedst smag.


Dommerpanelet bestod af grønsagsavler Søren Wiuff, Brogård i Gislinge, køkkenchef Claus Henriksen, Dragsholm Slot og madskribent Maria Meldgaard, Mamma’s Balkon i Rørvig. Foto: Claus Starup.


Hel uges Odsherred Grand Cru


I uge 42 vil begge vindersorter være at finde i en række lokale dagligvarebutikker, da kåringen mandag var optakt til en hel uges Odsherred Grand Cru, hvor flere restauranter også vil diske op med aktuelle menuer baseret på Alexandra og Bolero.

Bag kåringen står Lammefjordens Grøntsagslaug og VisitOdsherred.