Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Fermenteret kinakål, kimchi- og yuzumayo, sprøde nudler, korianderkarse og nye Samsø-kartofler i syltet, friteret og kogt tilstand var det som skulle til for at vinde kokkekonkurrencen ’Samsøs bedste kartoffelmad’. (Foto: Jacques Rahr, VisitSamsø)

Årets bedste kartoffelmad fra Samsø Madkulturhus

Årets kokkekonkurrence ’Samsøs bedste kartoffelmad’ blev vundet af Samsø Madkulturhus med en eksotisk udgave af det klassiske stykke smørrebrød.

Kokkekonkurrencen ’Samsøs bedste kartoffelmad’ blev afholdt for ottende år i træk den 25. maj i Samsø Hallen.

Ikke mindre end 500 gæster var mødt op og tog for sig af både underholdning, kloge ord fra dommerpanelet og ikke mindst af de nye Samsø-kartofler, sild, krydderurter og alskens andre gode sager.


Årets vinder Matti Klixbüll Iversen fra Samsø Madkulturhus. Foto: Jacques Rahr, VisitSamsø.



Eksotisk vinder


Med et stykke smørrebrød med fermenteret kinakål, kimchi- og yuzumayo, sprøde nudler, korianderkarse og nye Samsø-kartofler i syltet, friteret og kogt tilstand vandt Matti Klixbüll Iversen fra Samsø Madkulturhus titlen som ’Samsø bedste kartoffelmad’ foran syv andre deltagere.

På andenpladsen fulgte Restaurant Skipperly, mens tredjepladsen tilfaldt Smokehouse Langøre. Restaurant Skipperly kunne også smykke sig med ’Publikumsprisen’, der gives alene på baggrund af publikums stemmer.

Fermenteret kinakål, kimchi- og yuzumayo, sprøde nudler, korianderkarse og nye Samsø-kartofler i syltet, friteret og kogt tilstand var det som skulle til for at vinde kokkekonkurrencen ’Samsøs bedste kartoffelmad’.  
Kartoffelmaden fra Restaurant Skippely fik en andenplads i konkurrencen men vandt til gengæld ’Publikumsprisen’, der gives alene på baggrund af publikums stemmer. Foto: Jacques Rahr, VisitSamsø.


Stjernebesat dommerpanel

Dommerpanelet bestod af nogle af landets fremmeste kvinder og mænd udi gastronomi, smørrebrød og kartofler:

  • Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro.
  • Hans Jørgen Buhr, direktør for Samsø grønt.
  • Nadia Mathiasen, madskribent og kogebogsforfatter.
  • Ida Davidsen, hele Danmarks smørrebrødsdronning.
  • Oscar Davidsen Siesbye, restauratør.
  • Jesper Koch, kok og innovatør.
  • Rasmus Palsgård, mad- og vinskribent.
  • Timm Vladimir, TV-vært og madskoleejer.

Filmmand, landmand og provokatør Peter Aalbæk Jensen var dagens konferencier.