Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Føtex i Skejby havde fredag den 18. maj besøg af Daniel’s Gartneri, som kom forbi for at servere smagsprøver på og give gode råd om anvendelsen af friske krydderurter i madlavningen. (Foto: Stig F. Nielsen)

Succes med lokale krydderurter

Føtex i Skejbycenteret har stor succes med salg af lokale krydderurter fra Daniel’s Gartneri.

- Krydderurterne fra Daniel’s Gartneri bliver revet væk, konstaterer Henrik Sundell Schanz, leder af frugt- og grøntafdelingen i Føtex i Skejby.

Første levering af krydderurter blev sat ind i butikken onsdag den 9. maj. Her har de fået en fremtrædende plads i frugt- og grøntafdelingen ud til ”hovedstrøget” i varehuset, hvor alle kunderne passerer forbi.

Daniel Andersen, t.v., og Morten Baastrup Kristensen, Daniel’s Gartneri, gør klar til at uddele smagsprøver og fortælle om de anvendte krydderurter.
Daniel Andersen, t.v., og Morten Baastrup Kristensen, Daniel’s Gartneri, gør klar til at uddele smagsprøver og fortælle om de anvendte krydderurter. Foto: Stig F. Nielsen.


Præsentation af krydderurterne


Markedsføringen sker blandt andet via en video om Daniel’s Gartneri, som kører på en skærm mellem de mange krydderurter. Fredag den 18. maj kom Daniel Andersen og Morten Baastrup Kristensen fra gartneriet forbi med smagsprøver og gode råd om anvendelsen af krydderurterne.

Morten Baastrup Kristensen, som er uddannet slagter, havde lavet en pesto af oregano, hvidløg og solsikkekerner serveret på ristet brød. Derudover serverede han langtidsstegt let sprængt kamsteg rullet og snøret med en krydderurteblanding primært bestående af persille, løvstikke og tre slags timian.

Til smagsprøverne blev der serveret to forskellige slags vand: Én med citronverbena og agurk samt én med tre forskellige slags mynter.

Markedsføring sker blandt andet via en video om Daniel’s Gartneri, som kører på en skærm mellem de mange krydderurter.
Markedsføring sker blandt andet via en video om Daniel’s Gartneri, som kører på en skærm mellem de mange krydderurter. Foto: Stig F. Nielsen.


Vores ”nye lokale avler”


Kunderne tog godt imod smagsprøverne og spurgte interesseret Morten Baastrup Kristensen om, hvilke krydderurter, der var anvendt, mens Daniel Andersen i baggrunden rådgav om dyrkning og anvendelse af de friske krydderurter.

Føtex Skejby har udover aftale om krydderurterne også indgået en aftale med Daniel’s Gartneri som varehusets ”nye lokale avler” om levering af diverse kåltyper samt artiskokker.

Morten Baastrup Kristensen fortæller om, hvilke krydderurter der er anvendt.
Morten Baastrup Kristensen fortæller om, hvilke krydderurter der er anvendt. Foto: Stig F. Nielsen.



Video

Se portrætvideoen om Daniel’s Gartneri produceret af Føtex i Skejby.

Videoen blev på de første 11 dage vist mere end 6.300 gange, siden den blev lagt på Daniel’s Gartneris Facebookside den 11. maj.

På Føtex Skejbys Facebookside er videoen vist lidt over 1.000 gange i perioden 9.-22. maj. 

Daniel Andersen fortæller om de enkelte krydderurters dyrkning og anvendelsesmuligheder.
Daniel Andersen fortæller om de enkelte krydderurters dyrkning og anvendelsesmuligheder. Foto: Stig F. Nielsen.



Læs mere om Daniel’s Gartneri henholdsvis Føtex i Skejbycenteret i Gartner Tidende nr. 7, der udkommer den 24. maj.