Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Efter en kraftig reduktion i arealet af væksthushovedsalat produceret i Tyskland i 2016, er arealet i 2017 udvidet med 13 procent. (Foto: Colourbox)

Stigende areal med væksthusgrønt i Tyskland

For andet år i træk er arealet med væksthusgrønsager i Tyskland blevet udvidet og udgjorde i alt 1.271 hektar.

Arealet med væksthusgrønsager i Tyskland i 2017 blev for andet år i træk udvidet og udgjorde i alt 1.271 hektar. Det samlede areal nåede dog ikke op på rekordniveauet tilbage i 2012.

Der er tale om en udvidelse på fire procent i forhold til 2016, og det er primært arealerne med frugtgrønsagerne, som er blevet udvidet.

De seks vigtigste væksthusgrønsager – tomater, agurker, vårsalat, peber, hovedsalat og radiser – udgjorde 79 procent af det samlede areal.


Frugtgrønsagerne de vigtigste

Arealet med tomater blev udvidet med 11 procent til 374 hektar, mens salatagurkerne blev udvidet med ni procent til 221 hektar. Efter en række år med indskrænkninger i arealet med agurker ligger det nu på niveau med arealet i 2012.

Den største arealudvidelse er sket i peber, som er udvidet med 14 procent til 94 hektar.


Indskrænkninger i ’øvrige’ grønsager

Der er også sket en række indskrænkninger i arealerne i de såkaldte ’øvrige arter’, men i gennemsnit er der kun tale om én procent.

Arealet med radiser er reduceret med 16 procent til 44 hektar. Også arealet med vårsalat – kaldet feldsalat – som er den tredjestørste kultur under glas – er reduceret med seks procent til 205 hektar.

Hovedsalatproduktionen, der blev kraftigt reduceret i 2016, er udvidet med 13 procent til 72 hektar.

I alt blev der produceret 182.118 ton væksthusgrønsager i Tyskland i 2017, hvilket er en rekord, skriver AMI.