Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Det blev den 82-årige tidligere landmand Poul Madsen fra Bogense – nr. to fra højre – som vandt årets danske mesterskab i dyrkning af frilandskartofler. (Foto: Erik Hansen, Landbofyn)

Danmarksmester i frilandskartofler

Vinderen af årets danske mesterskab i dyrkning af frilandskartofler blev Poul Madsen fra Bogense med 5.448 gram fra 10 tilfældigt udvalgte planter af sorten Solist.

Det var 19. år i træk, at Danmarks Kartoffel Råd torsdag den 17. maj afviklede danmarksmesterskaberne i frilandskartoffeldyrkning.

Her skal deltagerne præstere den højeste vægt på 10 kartoffelplanter, som rådets opgraverhold har udpeget blandt 20 planter i bedet.

Formanden for Danmarks Kartoffel Råd professor Johannes Nørregaard Frandsen.
Formanden for Danmarks Kartoffel Råd professor Johannes Nørregaard Frandsen, t.v., lykønsker vinderen Poul Madsen fra Bogense. Foto: Erik Hansen, Landbofyn.


Fynsk vinder

Til 2018 var der tilmeldt otte kartoffeldyrkere, seks fra Fyn og to fra Sønderjylland.

Vinderen blev Poul Madsen fra Bogense med 5.448 gram fra de ti tilfældigt udvalgte planter af sorten Solist. Med 1. præmien fulgte 4.000 kroner. På andenpladsen kom Aksel Sørensen fra Jegerup ved Vojens med 5.265 gram.

Konkurrencen var rykket 14 dage længere frem i forhold til normalt på grund af det kolde, sene forår.

Jesper Henriksen, Bladkompaniet, t.v., er ved at pakke vinderkartoflerne ned, så de kan transporteres til Dronning Magrethe på Fredensborg Slot.
Jesper Henriksen, Bladkompaniet, t.v., pakker vinderkartoflerne ned, så de kan transporteres til H.M. Dronning Margrethe på Fredensborg Slot. Foto: Erik Hansen, Landbofyn.


Vinderkartofler til Fredensborg Slot


Traditionen tro bragte Bladkompaniet de godt fem kilo vinderkartofler fra Hotel Hesselet i Nyborg til Fredensborg Slot, hvor de blev kørt det sidste stykke med budcykel.

På slottet blev vinderkartoflerne serveret for H.M. Dronning Margrethe sammen med kaninkød og flødesovs, skriver Effektivt Landbrug.