Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Axel Månsson tager et utraditionelt og spændende skridt ved at indgå samarbejde med kogebogsforfatteren SalatTøsen, der er kendt for to kogebøger om salat og er på vej med en tredje. Samarbejdet skal udbrede kendskabet til sæsonens råvarer for at øge danskernes forbrug af økologisk grønt i hverdagen.

Axel Månsson i nyt samarbejde

Ny alliance mellem Axel Månsson og SalatTøsen skal få danskerne til at spise flere økologiske grønsager.

Når én af Danmarks største frilandsgartnerier går i marken for at høste efterårets afgrøder, vil en lille del af de friske grønsagskulturer blive leveret til SalatTøsen’s udviklingskøkken i Kolding.

SalatTøsen, der i daglig tale også hedder Mette Løvbom, er kendt for to kogebøger om salat og snart er på vej med en tredje med titlen SalatTøsens Grønne Hverdag. Lanceringen af denne bog sker ved et arrangement – det første af flere – hos Månsson A/S i Brande i august

Et nyt omdrejningspunkt i det kommende samarbejde med SalatTøsen bliver kurser hos Månsson. De skal være med til at udbrede kendskabet til sæsonråvarer og mangfoldigheden af samme samt øge forbruget af økologisk grønt i hverdagen.

SalatTøsen, der egentlig hedder Mette Løvbom, er kendt for sine madbøger om salat og formidling af salatopskrifter på facebook, hvor hun har 110.000 følgere. Mette Løvbom er også kendt fra køkkenprogrammer på TV. Nu indgår hun samarbejde med Danmarks største grønsagsavler.
SalatTøsen, der egentlig hedder Mette Løvbom, er kendt for sine madbøger om salat og formidling af salatopskrifter på facebook, hvor hun har 110.000 følgere. Mette Løvbom er også kendt fra køkkenprogrammer på TV. Nu indgår hun samarbejde med Danmarks største grønsagsavler.


Salat hele året


- En stor del af danskerne forsømmer at bruge hele spektret af årstidens grønsager. Samarbejdet med SalatTøsen skal være med til at lære danskerne også at kreere salat uden salat i ordets forstand, når vores danske iceberg og bladsalater er uden for sæson, fortæller Axel Månsson, der er Danmarks største grønsagsavler.

Axel Månsson vil gerne lære danskerne at respektere og arbejde med sæsonerne, så vi kan spise danskdyrkede, økologiske afgrøder året rundt. Han mener, at vejen til at ændre danskerne madvaner går gennem formidling i øjenhøjde og sanselig streetfood.


Farvel til skamkogt kål


For blot 10 år siden hørte salater med rå grønkål, glaskål eller palmekål til sjældenhederne. Igennem generationer har det nemlig været tradition at koge og tilberede kålen i mange danske hjem på grund af de mange bitterstoffer i grønsager.

SalatTøsen er kendt for aldrig at koge sine grønsager, i stedet marinerer, sylter, griller og sauterer hun grønsagerne. Nøgleordene i hendes salatopskrifter er gode råvarer, enkelthed og smag. Det skal kunder i det midtjyske nu også til at lære på en række nye inspirationskurser hos Månsson.

- SalatTøsen gæster vores lokaler i Brande til tre arrangementer i efteråret. Den 16. august inviterer vi til lancering af hendes tredje kogebog, hvor vi samtidig løfter sløret for SalatTøsen street food, kreeret af vores egne årstidsbestemte grønsager.

- Det første kursus bliver foreløbig fulgt op af to inspirationskurser igen i Brande den 1. og 29. november, hvor fokus ligger på grønsager i hverdagen, fortæller Axel Månsson.

Pak choi er en let og elegant bladgrønsag, der stammer fra Asien og i smag minder om sølvbede. Axel Månsson dyrker pak choi, der er fin at anvende i salater.
Pak choi er en let og elegant bladgrønsag, der stammer fra Asien og i smag minder om sølvbede. Axel Månsson dyrker pak choi, der er fin at anvende i salater. Foto: Colourbox.



Kan du stave til pak choi?

Tager man et kig på råvarelisten hos Axel Månsson, skiller flere råvarer sig ud. Inden for de sidste par år har Brande-virksomheden haft fokus på udvikling af nye arter.

- Da vi lancerede vores pak choi, var der ikke ret mange, der kendte til eller kunne stave til grønsagen. I dag tæller produktsortimentet hos os også romanesco, sortkål og radicchio. Ligesom glaskål, lilla blomkål og lilla grønkål også vinder indpas i det danske køkken, siger Axel Månsson.


Fakta

  • Reception med lancering af SalatTøsens tredje kogebog i Brande den 16. august er gratis men billet påkræves. Billetter bestilles på salattosen.dk.
  • Inspirationskurserne med SalatTøsen i Brande har en varighed af tre timer og koster 299,- pr. person. Billetter kan bestilles på salattosen.dk.