Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
I 2017 var der ca. 1.200 økologiske avlere i Østrig, der dyrker frugt – ikke kun æbler – mod ca. 500 omkring år 2000. (Foto: Colourbox)

Eksplosiv vækst i Østrigs økoareal med frugt

I Østrig er arealet med økologisk frugt stærkt stigende.

Arealet med økologisk frugt stiger i mange lande. I Østrig udgør arealet med økologisk frugt nu en tredjedel af det samlede frugtareal. I 2017 er der registreret i alt godt 4.600 hektar med frugt.

Det er især de seneste tre år, at arealet er steget kraftigt – fra 2.305 hektar i 2014 til 4.621 hektar ved udgangen af 2017. Det vil sige en fordobling af arealet på tre år. Det skriver EFM ifølge statistiske tal fra EU (InVeKoS).

En tredjedel af det økologiske frugtareal i Østrig bliver dyrket med æbler, ca. 1.530 hektar, mens arealet med økologiske pærer er moderat, ca. 180 hektar.

Det resterende økologiske frugtareal i Østrig dyrkes med bær, især aronia, valnødder og i begrænset omfang stenfrugt som kirsebær, abrikoser og blommer.