Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Ny forskning viser, at økologiske kunder holder ved, når de først er begyndt at købe økologisk. (Foto: Annemarie Bisgaard)

Økologiske kunder holder ved

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt omkring 10.000 Coop-medlemmers indkøb i knapt to år.

Begynder du at købe økologiske varer, vil du fortsætte med det og endda købe endnu mere økologi. Det gælder i hvert fald for de fleste, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, skriver dr.dk

Forskerne har undersøgt omkring 10.000 Coop-medlemmers indkøb i knapt to år, og det viser sig, at det hænger fast, når man først begynder at købe økologisk, fortæller en af forskerne bag, professor i økonomisk psykologi John Thøgersen.


Først mælk, så grønsager


- Vi køber økologi, blandt andet fordi det er bedre for miljøet og betyder en bedre dyrevelfærd. Fordi det bliver moralsk, har vi meget svært ved at stoppe med det igen, for så ville vi jo pludselig være umoralske, forklarer professoren

Han fortæller, at han og kollegerne i forskningsprojektet har kortlagt et typisk adfærdsmønster blandt forbrugerne.

- Vi har fundet ud af, at danske forbrugere typisk køber økologisk mælk som det første. Når de først har købt økologisk mælk, er der en større sandsynlighed for, at de så begynder at købe økologiske grønsager og dernæst økologisk frugt, og så går de videre til andre produktkategorier, siger han til DR Østjylland.