Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Festivalen Copenhagen Cooking er i fuld gang med mere end 150 events. Den flotte grønsagsregnbue, der i weekenden dannede indgang til værkstedet Muld, Magi og Mad, blev flittigt fotograferet og instagrammet af de mange gæster i hovedstaden, der også husede Copenhagen Pride Parade. (Foto: Frugtformidlingen)

Hvor grønsagsregnbuen ender

På den store madfestival i hovedstaden kunne publikum i weekenden se og smage sæsonens råvarer i teltet, hvor grønsagsregnbuen ender.

Madfestivalen Copenhagen Cooking finder sted i København den 18. -27. august, og har i år for første gang fået en festivalplads på Israels Plads i København.

På pladsen, som ligger lige ved siden af Torvehallerne, er der gennem hele festivalperioden skiftende aktiviteter og events.

De første tre dage af festivalen fyldte de danske gartnere en stor del af pladsen under det fælles navn Muld, Magi og Mad. En gigantisk grønsagsregnbue markerede indgangen til et cirkustelt, hvor der var et væld af grønsagsoplevelser for store og små.

Frugtformidlingen havde i weekenden et arbejdende køkken med smagsprøver på sæsonens frugt og grønt. Avlere lavede smagninger og pop-up boder med salg. Kokke og kogebogsforfattere gav inspiration til det grønne univers. Der var musik og leg. Noget for enhver smag.

Projektleder Martin Sørensen fra Tvedemose Champignon præsenterede nye svampeprodukter ved en smagning med 10 gæster i smagspanelet. Kok og madskribent Christine Bille Nielsen og genrealsekretær for Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl deltog også med input.
Projektleder Martin Sørensen fra Tvedemose Champignon præsenterede nye svampeprodukter ved en smagning med 10 gæster i smagspanelet. Kok og madskribent Christine Bille Nielsen og generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl deltog også med input. Foto: Frugtformidlingen.



God feedback fra forbrugerne

To nye svampeprodukter fra Tvedemose Champignon blev præsenteret ved en smagning, hvor 10 gæster deltog sammen med kok og madskribent Christine Bille Nielsen og Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening.

- Det var en rigtig god oplevelse for os som primærproducent at få direkte feedback fra forbrugerne og teste vores nye produkter på interesserede gæster. De gav sig god tid, og der var stort fokus fra gæsterne, fortæller projektleder Martin Søren, Tvedemose Champignon.

Gæsterne, der sad ved et langbord midt i teltet, blev præsenteret for produkter og smagsprøver, og undervejs bød Christine Bille og Rune-Christoffer Dragsdahl ind med viden om vegetarisk madlavning, smag og tilberedning.

- Vi kan bruge deres feedback i udviklingen af vores produkter, så jeg kunne gå hjem med ny viden og nye ideer. Vi er meget begejstrede, siger Martin Sørensen, der gerne vil deltage i et lignende set-up igen.

Gartneriet Alfred Pedersen og Søn var med på festivalen Copenhagen Cooking hele weekenden og fik langet mange tomater og peberfrugter over disken.
Gartneriet Alfred Pedersen og Søn var med på festivalen Copenhagen Cooking hele weekenden og fik langet mange tomater og peberfrugter over disken. Foto: Frugtformidlingen.


God dialog om grønsager med forbrugerne


Gartneriet Alfred Pedersen og Søn var til stede med en stand hele weekenden, og salgs- og indkøbschef Claus Duedal Jakobsen er fortæller begejstret:

- Vi fik rigtig mange gode snakke med gæsterne, og der var god trafik på vores stand hele weekenden. Dialogen med og spørgsmål fra gæsterne giver os en god fornemmelse af, hvad der rører sig hos forbrugerne lige nu. Vi vil allerede nu reservere en plads til næste år.

Laurits Balle fra Gasa Nord Grønt havde travlt med at uddele smagsprøver og sælge frugtavlermost. Desuden kunne han præsentere publikum for de første danske Discovery-æblerog Clara Friis-pærer.
Laurits Balle fra Gasa Nord Grønt havde travlt med at uddele smagsprøver og sælge frugtavlermost. Desuden kunne han præsentere publikum for de første danske Discovery-æbler og Clara Friis-pærer. Foto: Frugtformidlingen.


Fakta

  • Råvarer til udsmykning og smagning blev sponsoreret af:
    • Månsson
    • Lammefjordens Grøntsagslaug
    • Gasa Nord Grønt
    • Legro
    • Alfred Pedersen og Søn
    • Tvedemose Champignon
    • Hvidløg&Vin
  • Projektet er finansieret af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter.

Der var stor interesse for at spille Kålkalaha, - og så er det også bare et sjovt ord at sige for store og små!
Der var stor interesse for at spille 'Kålkalaha' - og så er det også bare et sjovt ord at sige for store og små! Foto: Frugtformidlingen.



PROJEKTET ER STØTTET AF