Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
På Folkemødet på Bornholm i denne uge er der masser af fokus på debat om fødevarer. Der skal blandt andet diskuteres lokale og bæredygtige fødevarer. Både politikere, foreninger, organisationer og græsrodsbevægelser er med til at sætte dagsordenen på mødet.

Fødevaredebatter på Folkemødet

Fødevarer kommer til debat flere gange i løbet af de tre dage, Folkemødet på Bornholm varer.

Den nordbornholmske by Allinge lægger den 15.-18. juni plads til Danmarks politikfestival, Folkemødet. Der forventes mindst 25.000 deltagere om dagen i Folkemødebyen.

Folkemødet er en platform med åbne debatter, hvor politikere møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former.

På Folkemødet 2017 – den syvende i rækken – er der over 3.000 debatter, og et af de store temaer i år bliver fødevarer, hvor der er over 130 arrangementer under temaet 'Miljø og fødevarer'.

Lokalt eller globalt

Lokale fødevarer kommer til debat flere gange i løbet af de tre dage, som Folkemødet varer. På et af arrangementerne vil repræsentanter for Gourmet Bornholm og Bornholms Landbrug diskutere, hvad Bornholm kan og vil med sin nye fødevarestrategi.

Et andet arrangement handler om, om maden skal være global eller lokal. Global handel er nødvendig for bæredygtige fødevarer til overkommelige priser. Men der er ingen lette løsninger. For hvad er bedst for din sundhed, økonomien og klimaet?

Virksomhedsledere, politikere og eksperter skal svare på de svære spørgsmål og gennemgå nogle af de dilemmaer, som både virksomheder og forbrugere står overfor, når man gerne vil købe kvalitet, gøre en god handel og samtidig have samvittigheden i orden.


Bæredygtige fødevarer


Bæredygtige fødevarer er et aktuelt tema, som også har plads på Folkemødet. Skal vi til at spise insekter og 3D printet mad? Inonovationsnetværk Danmark lægger op til en diskussion om udvikling af nye teknologier til bæredygtige fødevarer.

Økologi er også på dagsordenen, hvor Coop stiller skarpt på løgn og overtro omkring økologi, mens Danmarks Statistik spørger, om fremtidens økologi skal være markedsdrevet.

Endelig kan nævnes arrangementet 'Fødevarer fra småøerne: Succeser og udfordringer', som Folketingets Udvalg for Småøerne afholder med deltagelse af flere små producenter.

Se programmet for folkemødet her.