Vi bruger Cookies

Ved at benytte gartnertidende.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Der er i 2017 sket store forskydninger indenfor tomatsortimentet i Holland, hvor arealet med småfrugtede cocktailtomater er udvidet markant. (Foto: Colourbox)

Større areal med væksthusgrønsager i Holland

Arealet med væksthusgrønsager er ifølge de foreløbige opgørelser for 2017 steget med en procent til 4.950 hektar.

Det hollandske areal med væksthusgrønsager inklusiv jordbær er ifølge foreløbige opgørelser for 2017 udvidet med én procent til 4.950 hektar.

Samtidig er der sket et fald i antal virksomheder, som producerer væksthusgrønsager, på 80, så det samlede antal virksomheder nu er 1.250.

Tomater og peberfugt er med henholdsvis 35 og 26 procent af arealet stadigvæk de to vigtigste væksthusgrønsagskulturer.

Tallene kommer fra CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek.


Mange flere cocktailtomater

Arealet med tomater er steget med to procent til 1.730 hektar. Derudover er der sket store forskydninger i sortimentet.

Arealet med klasetomater er reduceret med en femtedel i forhold til året før, og arealet med løse tomater er reduceret med 20 hektar (÷ 5.6 procent).

Til gengæld er arealet med småfrugtede cocktailtomater mere end tredoblet fra 130 til 420 hektar.


Lille tilbagegang for peber


Peberfrugtarealet er reduceret med to procent til 1.300 hektar, hvoraf de 710 hektar er med røde peber (55 procent). Mens arealet af rød og gul peber er reduceret i forhold til året før, er arealet med grønne og andre farvede peberfrugter blevet udvidet.

Arealet med auberginer er reduceret med ni procent, mens ’øvrige grønsager’ er reduceret med 15 procent.

Derimod er arealet med agurker udvidet med fire procent til i alt 570 hektar, skriver AMI.